Kuře na divoko
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jalovec |
50 g |
Kuře |
1000 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté kuře rozřízneme v prsíčkách, maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a posypeme rozdrceným jalovcem. Poloviny kuřete stočíme prsíčky ke hřbetu a necháme v chladu proležet.
- Marinované porce upevníme tak, aby se nerozevíraly, za stálého otáčení a potírání olejem je opékáme na grilu doměkka.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.