Zeleninové knedlíčky

Ingredience


Kedlubna 100 g
Květák 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.5 dl
Mouka pšeničná hrubá 120 g
Mrkev kořen 100 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.
  2. V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  3. Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu.