Zeleninové knedlíčky
Ingredience
Kedlubna |
100 g |
Květák |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.
- V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu.