Kuře Singapur

Ingredience


Cibule 100 g
Hrozinky 30 g
Jablka 200 g
Kari koření 1 špetka
Kompot ananasový 200 g
Kuře 1000 g
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Rýže dušená 200 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné kuře naplníme dušenou rýží, upevníme jehlami. Vložíme na pekáč s máslem a pečeme v troubě pod pokličkou.
  2. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením, smetanou a trochou vývaru. Necháme přejít varem a přecedíme. Do omáčky nakonec přidáme spařené rozinky.
  3. Kuře upravíme na mísu, obložíme plátky jablek a ananasu, podušenými na másle. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.