Kuře Singapur
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hrozinky |
30 g |
Jablka |
200 g |
Kari koření |
1 špetka |
Kompot ananasový |
200 g |
Kuře |
1000 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Rýže dušená |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné kuře naplníme dušenou rýží, upevníme jehlami. Vložíme na pekáč s máslem a pečeme v troubě pod pokličkou.
- Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením, smetanou a trochou vývaru. Necháme přejít varem a přecedíme. Do omáčky nakonec přidáme spařené rozinky.
- Kuře upravíme na mísu, obložíme plátky jablek a ananasu, podušenými na másle. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.