Lívance z rajčat a ovesných vloček

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko sójové 1 šálek
Ovesné vločky 160 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.
  2. K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  3. Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.
  4. Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.