Lívance z rajčat a ovesných vloček
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko sójové |
1 šálek |
Ovesné vločky |
160 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.
- K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.
- Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.