Treska v rýži a rajčatech
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej stolní |
50 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Rýže loupaná |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme okapat.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- Omytou tresku pokrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, přidáme jemně rozkrájenou cibuli osmaženou na oleji, rajčata, rozetřený česnek, rýži, nasekanou petrželku a sůl. Poklademe vločkami másla, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklečkou asi 10 minut. Pokrm dopékáme bez pokličky.