Treska v rýži a rajčatech

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej stolní 50 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Rýže loupaná 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme okapat.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  3. Omytou tresku pokrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, přidáme jemně rozkrájenou cibuli osmaženou na oleji, rajčata, rozetřený česnek, rýži, nasekanou petrželku a sůl. Poklademe vločkami másla, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklečkou asi 10 minut. Pokrm dopékáme bez pokličky.