Zelný foršmak

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Chléb bramborový 200 g
Cibule 100 g
Jogurt bílý 200 ml
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko sójové 2 dl
Sleď čerstvý 150 g
Strouhanka 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 5 ks
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.
  3. Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.