Zelný foršmak
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Chléb bramborový |
200 g |
Cibule |
100 g |
Jogurt bílý |
200 ml |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko sójové |
2 dl |
Sleď čerstvý |
150 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.
- Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.