Kapustová pomazánka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Droždí |
80 g |
Kapusta hlávková |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vývar z hovězích kostí |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, rozdrobíme na ni droždí a mícháme. Když se droždí rozpustí, přilijeme několik lžic vývaru a přidáme najemno pokrájenou kapustu podušenou se stroužkem česneku. Podle chuti osolíme, nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
- Pomazánku necháme vychladit a mažeme ji na plátky tmavého chleba. Ozdobíme nasekanou pažitkou a plátky rajčat.