Kapustová pomazánka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Droždí 80 g
Kapusta hlávková 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vývar z hovězích kostí 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, rozdrobíme na ni droždí a mícháme. Když se droždí rozpustí, přilijeme několik lžic vývaru a přidáme najemno pokrájenou kapustu podušenou se stroužkem česneku. Podle chuti osolíme, nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
  2. Pomazánku necháme vychladit a mažeme ji na plátky tmavého chleba. Ozdobíme nasekanou pažitkou a plátky rajčat.