Studený rýžový krém

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 30 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Hrozinky 30 g
Jablka 2 ks
Mléko sójové 0.5 l
Rýže loupaná 100 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.
  2. Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
  3. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.
  4. Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.