Studený rýžový krém
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
30 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
30 g |
Jablka |
2 ks |
Mléko sójové |
0.5 l |
Rýže loupaná |
100 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.
- Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
- Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.
- Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.