Paštika z kuřecího masa a žampionů
Ingredience
Anglická slanina |
6 plátek |
Česnek |
3 stroužek |
Játra kuřecí |
150 g |
Kuře |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Šalvěj sušená |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.
- Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.
- Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
- Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.
- Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.
- Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.
- Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.