Paštika z kuřecího masa a žampionů

Ingredience


Anglická slanina 6 plátek
Česnek 3 stroužek
Játra kuřecí 150 g
Kuře 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Šalvěj sušená 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.
  2. Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.
  3. Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
  4. Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.
  5. Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.
  6. Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.
  7. Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.