Salát z masových kuliček a fazolí

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole vařené 400 g
Jehněčí plec 150 g
Majoránka 1 špetka
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej salátový 2 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 150 g
Žemle tuková 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.
  2. Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.
  3. Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.
  4. Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.
  5. Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.