Salát z masových kuliček a fazolí
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole vařené |
400 g |
Jehněčí plec |
150 g |
Majoránka |
1 špetka |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej salátový |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
150 g |
Žemle tuková |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.
- Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.
- Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.
- Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.
- Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.