Bramborový salát s masovými kuličkami a zeleninou
Ingredience
Brambory vařené |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Estragon |
2 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Majonéza |
100 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej stolní |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika sterilovaná |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté maso pokrájíme na kousky a najemno umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku a nasekaný estragon. Vše dobře promícháme.
- Ze směsi nakrájíme stejné kousky, vytvarujeme kuličky, usmažíme je v horkém oleji. Po usmažení kuličky osušíme papírovou utěrkou.
- Uvařené, oloupané brambory osolíme, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, na kostičky krájenou okurku, na proužky pokrájenou papriku, vmícháme majonézu ochucenou hořčicí a octem. Vše zlehka promícháme, necháme odležet.
- Salát upravíme na mísu, obložíme masovými kuličkami a ozdobíme proužky papriky.