Bramborový salát s masovými kuličkami a zeleninou

Ingredience


Brambory vařené 300 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Estragon 2 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 300 g
Majonéza 100 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olej stolní 100 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika sterilovaná 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso pokrájíme na kousky a najemno umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku a nasekaný estragon. Vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi nakrájíme stejné kousky, vytvarujeme kuličky, usmažíme je v horkém oleji. Po usmažení kuličky osušíme papírovou utěrkou.
  3. Uvařené, oloupané brambory osolíme, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, na kostičky krájenou okurku, na proužky pokrájenou papriku, vmícháme majonézu ochucenou hořčicí a octem. Vše zlehka promícháme, necháme odležet.
  4. Salát upravíme na mísu, obložíme masovými kuličkami a ozdobíme proužky papriky.