Berlínský mletý steak
Ingredience
Hovězí maso zadní |
250 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Ředkvička |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce studené vody, ze směsi vytvarujeme 2 steaky. Necháme je v chladu uležet nejméně 30 minut.
- Steaky opečeme na polovině dávky oleje po obou stranách.
- Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, usmažíme na něm vejce.
- Hotové steaky upravíme na talíře, položíme na ně vejce, osolíme je, posypeme paprikou, ozdobíme plátky ředkviček a snítkou petrželky.
- Podáváme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.