Berlínský mletý steak

Ingredience


Hovězí maso zadní 250 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Ředkvička 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce studené vody, ze směsi vytvarujeme 2 steaky. Necháme je v chladu uležet nejméně 30 minut.
  2. Steaky opečeme na polovině dávky oleje po obou stranách.
  3. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, usmažíme na něm vejce.
  4. Hotové steaky upravíme na talíře, položíme na ně vejce, osolíme je, posypeme paprikou, ozdobíme plátky ředkviček a snítkou petrželky.
  5. Podáváme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.