Myslivecký steak

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 400 g
Jalovec 4 ks
Mouka polohrubá 1 kávová lžička
Nové koření celé 4 ks
Olej stolní 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 6 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 250 g
Žemle tuková 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.
  2. Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.
  3. Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.
  4. Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.