Myslivecký steak
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Jalovec |
4 ks |
Mouka polohrubá |
1 kávová lžička |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
6 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Žemle tuková |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.
- Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.
- Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.
- Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.