Mletý steak ze skopového masa
Ingredience
Estragon |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Saturejka |
0.5 kávová lžička |
Skopová plec |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a vejcem. Ze směsi vytvarujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.
- Očištěné papriky a spařená, oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Na části oleje osmahneme papriky, přidáme rajčata, osolíme a podusíme.
- Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, navršíme na ně podušenou zeleninu, opepříme a podáváme.
- Vhodnou přílohou je rýže.