Mletý steak ze skopového masa

Ingredience


Estragon 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Saturejka 0.5 kávová lžička
Skopová plec 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a vejcem. Ze směsi vytvarujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.
  2. Očištěné papriky a spařená, oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Na části oleje osmahneme papriky, přidáme rajčata, osolíme a podusíme.
  3. Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, navršíme na ně podušenou zeleninu, opepříme a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou je rýže.