Kuličky z mletého masa se sardelkami
Ingredience
Maso mleté - mix |
400 g |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Mouka sójová plnotučná |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- K mletému masu přidáme sardelovou pastu, bílek, špetku soli, promícháme a zahustíme trochou sójové mouky. Směs rozdělíme na 4 díly, každý zakulatíme a necháme v chladu 30 minut odležet.
- Kuličky opečeme v horkém oleji. Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme mouku, osmahneme ji, zvolna přiléváme víno a mícháme do hladka. Omáčku povaříme, dosolíme, odstavíme z ohně, vmícháme žloutek a nasekané natě.
- Opečené kuličky polijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.