Kuličky z mletého masa se sardelkami

Ingredience


Maso mleté - mix 400 g
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Mouka sójová plnotučná 4 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Pažitka 2 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K mletému masu přidáme sardelovou pastu, bílek, špetku soli, promícháme a zahustíme trochou sójové mouky. Směs rozdělíme na 4 díly, každý zakulatíme a necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Kuličky opečeme v horkém oleji. Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme mouku, osmahneme ji, zvolna přiléváme víno a mícháme do hladka. Omáčku povaříme, dosolíme, odstavíme z ohně, vmícháme žloutek a nasekané natě.
  3. Opečené kuličky polijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.