Papriky plněné masem a zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 250 g
Kečup 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Pórek 100 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky u stopek odkrojíme a jádřince vyjmeme.
  2. Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky rozkrájenou mrkev, na kolečka pokrájený pórek, maso, sůl a koření. Mírně podlijeme horkou vodou a dusíme 20 minut. Směsí naplníme připravené papriky.
  3. Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, scedíme je a promícháme s olejem. Vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy, poklademe naplněnými paprikami, podlijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě.