Papriky plněné masem a zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pórek |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté papriky u stopek odkrojíme a jádřince vyjmeme.
- Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky rozkrájenou mrkev, na kolečka pokrájený pórek, maso, sůl a koření. Mírně podlijeme horkou vodou a dusíme 20 minut. Směsí naplníme připravené papriky.
- Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, scedíme je a promícháme s olejem. Vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy, poklademe naplněnými paprikami, podlijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě.