Roláda z mletého masa a brambor

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Maso mleté - mix 700 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 350 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 500 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.
  2. Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.
  3. Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.
  4. Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.