Roláda z mletého masa a brambor
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
700 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
350 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.
- Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.
- Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.
- Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.