Kysané mléko s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Corn flakes - kukuřičné |
70 g |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hroznové víno |
500 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko acidofilní |
500 ml |
Ořechy burské pražené |
1 polévková lžíce |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Do mísy nalijeme kyselé mléko, přidáme citronovou kůru, vanilkovou dřeň a cukr. Metlou vše ušleháme do krému.
- Krém a omyté, rozpůlené hrozny bez peciček střídavě klademe ve vrstvách do větší misky. Vrchní vrstvu tvoří víno. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky smíchanými s medem a arašídy.