Kysané mléko s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Corn flakes - kukuřičné 70 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hroznové víno 500 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko acidofilní 500 ml
Ořechy burské pražené 1 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Do mísy nalijeme kyselé mléko, přidáme citronovou kůru, vanilkovou dřeň a cukr. Metlou vše ušleháme do krému.
  2. Krém a omyté, rozpůlené hrozny bez peciček střídavě klademe ve vrstvách do větší misky. Vrchní vrstvu tvoří víno. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky smíchanými s medem a arašídy.