Květák ve vinném těstíčku
Ingredience
Květák |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.
- Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.
- Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.
- Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.