Květák ve vinném těstíčku

Ingredience


Květák 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej stolní 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.
  2. Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.
  3. Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.
  4. Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.