Rizoto s rybím filé a paprikami
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Rýže loupaná |
125 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
50 ml |
Voda pitná |
225 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
- Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.
- Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.
- Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.