Rizoto s rybím filé a paprikami

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Filé z aljašské tresky 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Rýže loupaná 125 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 50 ml
Voda pitná 225 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
  2. Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.
  3. Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.
  4. Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.