Čekankové puky v šunce
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Čekanka |
4 ks |
Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.
- Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.
- Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.