Čekankové puky v šunce

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Čekanka 4 ks
Hořčice kremžská 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mozzarella 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Ořechy lískové 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.
  2. Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.
  3. Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.