Mangoldové závitky
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
300 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mangold |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Vývar slepičí |
150 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.
- Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.
- Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.
- Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.