Mangoldové závitky

Ingredience


Citrony 1 ks
Hovězí maso mleté 300 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mangold 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 4 polévková lžíce
Vývar slepičí 150 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.
  2. Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.
  3. Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.
  4. Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.