Rajčatový koláč s cuketou

Ingredience


Cuketa 500 g
Droždí 10 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.
  2. Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.
  3. Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.