Rajčatový koláč s cuketou
Ingredience
Cuketa |
500 g |
Droždí |
10 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.
- Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.
- Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.