Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 2 stroužek
Feferony 2 ks
Kopr čerstvý 1 ks
Okurka salátová 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 200 g
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a rozkrájíme na plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm brambory a prolisovaný česnek. Přidáme okurky, nasekané feferonky a olivy. Vše zvolna opékáme asi 5 minut.
  3. Omytý kopr nasekáme, snítku ponecháme na ozdobu. Kopr a sýr nakrájený na kostky přidáme k bramborám se zeleninou, dusíme pod poklicí asi 2 minuty. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou kopru.