Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Feferony |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Okurka salátová |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
200 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a rozkrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm brambory a prolisovaný česnek. Přidáme okurky, nasekané feferonky a olivy. Vše zvolna opékáme asi 5 minut.
- Omytý kopr nasekáme, snítku ponecháme na ozdobu. Kopr a sýr nakrájený na kostky přidáme k bramborám se zeleninou, dusíme pod poklicí asi 2 minuty. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou kopru.