Jahodový nanuk s kefírovým mlékem
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Limetka |
1 ks |
Mléko kefírové |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a okapané jahody umixujeme.
- Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu.
- Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky.
- Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.