Jahodový nanuk s kefírovým mlékem

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Jahody zahradní 300 g
Limetka 1 ks
Mléko kefírové 100 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a okapané jahody umixujeme.
  2. Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu.
  3. Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky.
  4. Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.