Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem - obrázek

Ingredience


Citrony 3 ks
Cukr želírovací 1000 g
Hrušky 1200 g
Skořice celá 2 ks
Zázvor celý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
  2. Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.
  3. Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.