Hruškový džem se zázvorem
Ingredience
Citrony |
3 ks |
Cukr želírovací |
1000 g |
Hrušky |
1200 g |
Skořice celá |
2 ks |
Zázvor celý |
40 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
- Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.
- Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.