Brusinkový džem s jablky
Ingredience
Brusinky |
1000 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr želírovací |
1000 g |
Jablka |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omytá jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Ihned je promícháme s citronovou šťávou a rozmělníme na pyré.
- Brusinky omyjeme a okapané vmícháme k jablkům.
- Ovoce odvážíme, vložíme do hrnce a přimícháme potřebné množství želírovacího cukru. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.