Slávky s bílým vínem a rajčaty

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 6 stroužek
Chilli paprička sušená 3 ks
Cibule 1 ks
Mušle slávky 600 g
Olej olivový extra panenský 0.03 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 70 g
Protlak rajčatový 115 g
Rajčata 250 g
Sůl 15 g
Víno bílé 0.7 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.
  2. Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.