Slávky s bílým vínem a rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička sušená |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Mušle slávky |
600 g |
Olej olivový extra panenský |
0.03 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
70 g |
Protlak rajčatový |
115 g |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
0.7 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.
- Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.