Omeleta se zeleninou a fazolkami

Ingredience


Brokolice 200 g
Fazolové lusky zelené 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné fazolky rozkrojíme na poloviny, omytou brokolici rozebereme na růžičky. Stonky oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  2. Brokolici a fazolky každé zvlášť povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. V pánvi rozehřejeme olej i máslo, přilijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce a poklademe na ně brokolici, fazolky a papriky. Na mírném ohni omeletu opékáme 10 - 12 minut.
  4. Nakonec pokrm posypeme čerstvou řeřichou a ihned podáváme.