Tvarohové placičky s fenyklem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Fenykl sladký - hlíza |
350 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
75 g |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1.5 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.
- Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.
- Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.