Tvarohové placičky s fenyklem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Fenykl sladký - hlíza 350 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 75 g
Rajčata 4 ks
Strouhanka 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1.5 polévková lžíce
Tvaroh jemný 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.
  2. Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.
  3. Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.