Špagety sypané česnekem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar zeleninový |
0.375 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
- Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.