Špagety sypané česnekem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Špagety, Makarony 400 g
Sýr Parmezán 50 g
Vývar zeleninový 0.375 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
  2. Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  3. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.