Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem
Ingredience
Chřest bílý |
250 g |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Losos uzený |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Nudle široké |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé.
- V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny.
- Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.