Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
Losos uzený 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Nudle široké 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1.5 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé.
  2. V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny.
  3. Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.