Brokolicové ragú s mrkví
Ingredience
Brambory |
600 g |
Brokolice |
750 g |
Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Karotka |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou.
- Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru.
- Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou.