Brokolicové ragú s mrkví

Ingredience


Brambory 600 g
Brokolice 750 g
Hořčice kremžská 2 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Karotka 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou.
  2. Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru.
  3. Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou.