Zapečené filé na špenátě

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mozzarella 250 g
Okoun - filety 800 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.
  2. Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.
  3. Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.
  4. Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.