Zapečené filé na špenátě
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mozzarella |
250 g |
Okoun - filety |
800 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.
- Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.
- Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.
- Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.