Vepřová panenka ve vinné omáčce
Ingredience
Anglická slanina |
125 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr krémový |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová panenka |
500 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.
- Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.
- Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.
- Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.