Vepřová panenka ve vinné omáčce

Ingredience


Anglická slanina 125 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cuketa 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr krémový 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová panenka 500 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.
  2. Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.
  3. Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.
  4. Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.