Koláč s rajčaty a tymiánem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Ovesné vločky 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
  2. Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.
  3. Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.