Koláč s rajčaty a tymiánem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Ovesné vločky |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
- Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.
- Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.