Kuře se slaninovou nádivkou

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Játra kuřecí 1 ks
Kuře 1000 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 5 ks
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.
  2. Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.
  3. Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.
  4. Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.