Kuře se slaninovou nádivkou
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Játra kuřecí |
1 ks |
Kuře |
1000 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
5 ks |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.
- Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.
- Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.
- Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.