Knedlíčky se špenátem a ricottou
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Sýr Ricotta |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme.
- Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut.