Knedlíčky se špenátem a ricottou

Ingredience


Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Sýr Ricotta 150 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  2. Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme.
  3. Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut.