Italský těstovinový salát

Italský těstovinový salát - obrázek

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Bazalka 1 ks
Cibule 1 ks
Mozzarella 200 g
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 400 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bazalku omyjeme a otrháme lístky, rajčata omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
  2. Smícháme sůl, pepř, ocet a olej. V zálivce marinujeme rajčata, cibuli a Mozzarellu asi 30 minut. Přidáme nasucho opražené piniové oříšky.
  3. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme a po okapání vmícháme do rajčat s mozzarellou.
  4. Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.