Italský těstovinový salát
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Bazalka |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bazalku omyjeme a otrháme lístky, rajčata omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
- Smícháme sůl, pepř, ocet a olej. V zálivce marinujeme rajčata, cibuli a Mozzarellu asi 30 minut. Přidáme nasucho opražené piniové oříšky.
- Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme a po okapání vmícháme do rajčat s mozzarellou.
- Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.