Grilované krevety
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety omyjeme, odstraníme hlavy, ocas podélně rozkrojíme a vyjmeme střívko.
- Smícháme nasekaný česnek, petrželku, oregano, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Ve směsi marinujeme krevety asi 30 minut.
- Rozpálíme gril, připravené krevety grilujeme 5 minut na krunýřové straně a 1 minutu na masité části.