Slepičí vývar s masem a nudlemi
Ingredience
Cibule |
60 g |
Nové koření celé |
0.1 g |
Nudle vaječné |
170 g |
Pepř černý celý |
0.1 g |
Petržel - nať |
10 g |
Polévkové koření |
10 g |
Slepice |
800 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
1800 ml |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.
- Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
- Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.
- Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
- Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
- Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
- Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.