Slepičí vývar s masem a nudlemi

Ingredience


Cibule 60 g
Nové koření celé 0.1 g
Nudle vaječné 170 g
Pepř černý celý 0.1 g
Petržel - nať 10 g
Polévkové koření 10 g
Slepice 800 g
Sůl 20 g
Voda pitná 1800 ml
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.
  2. Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
  3. Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.
  4. Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
  5. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
  6. Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
  7. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.