Křehký koláč s tropickým ovocem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 70 g
Cukr vanilka 1 ks
Karambola 2 ks
Kiwi 3 ks
Likér malinový 80 ml
Mango 1 ks
Mascarpone 400 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.
  2. Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.
  3. Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
  4. Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.