Křehký koláč s tropickým ovocem
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
70 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Karambola |
2 ks |
Kiwi |
3 ks |
Likér malinový |
80 ml |
Mango |
1 ks |
Mascarpone |
400 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.
- Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.
- Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
- Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.