Mrkvová polévka s krůtím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Jablka 2 ks
Krůtí prsa 250 g
Mrkev kořen 500 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 800 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř, zprudka je opečeme na lžíci oleje. Zmírníme příkon tepla, maso zvolna opékáme ještě 10 minut. Opečené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. Výpek zředíme vývarem a dáme stranou.
  2. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Omytá jablka nakrájíme na kostky.
  3. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mrkev, jablka, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Potom vše rozmixujeme, smícháme se zbylým vývarem a výpekem. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
  4. Podáváme s nudličkami masa a nasekanou petrželkou.