Pečené papriky s ovčím sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Tymián čerstvý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, na kousky nakrájené papriky, nahrubo nasekanou cibuli a vše za stálého míchání zvolna opékáme asi 4 minuty. Potom přidáme česnek, pokrájený na plátky, lístky tymiánu a krátce osmahneme.
- K paprikám přidáme ovčí sýr, rozdělený na větší kousky, vypeckované olivy a krátce prohřejeme, až se sýr začne tavit. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.
- Podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem.