Hráškové rizoto s parmezánem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hrášek mražený 300 g
Meduňka 1 ks
Mrkev kořen 250 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Víno bílé 150 ml
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.
  2. Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.