Hráškové rizoto s parmezánem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hrášek mražený |
300 g |
Meduňka |
1 ks |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.
- Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
- Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.