Játrové špízy s fíky

Ingredience


Bageta 2 ks
Česnek 2 stroužek
Feferony 2 ks
Fíky čerstvé 2 ks
Játra telecí 300 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Šalvěj čerstvá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Feferonky omyjeme, nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
  2. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Opepříme je, naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.
  3. Bagetu pokrájíme na tenké krajíčky, omyté fíky rozkrájíme na dílky. Na špejle napichujeme játra střídavě s bagetou, fíky a lístky šalvěje. Pečeme na másle ze všech stran asi 5 minut.
  4. Upečené špízy osolíme a rozdělíme na taliře.