Játrové špízy s fíky
Ingredience
Bageta |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Feferony |
2 ks |
Fíky čerstvé |
2 ks |
Játra telecí |
300 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Feferonky omyjeme, nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
- Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Opepříme je, naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.
- Bagetu pokrájíme na tenké krajíčky, omyté fíky rozkrájíme na dílky. Na špejle napichujeme játra střídavě s bagetou, fíky a lístky šalvěje. Pečeme na másle ze všech stran asi 5 minut.
- Upečené špízy osolíme a rozdělíme na taliře.