Selské kuře s paprikami

Ingredience


Cibulka jarní 400 g
Kuře 1000 g
Majoránka 20 g
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné kuře na povrchu i uvnitř okořeníme mletou paprikou, solí, pepřem.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky pokrájíme na širší nudličky. Majoránku omyjeme a několik snítek vložíme do kuřete a otvor uzavřeme špejlí. Stehna a křídla svážeme nití.
  3. Kolečka cibule smícháme s rozkrájenými paprikami a lístky majoránky. Kuře vložíme do pekáče, obložíme zeleninovou směsí, zalijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání asi 60 minut.