Rýžové krokety s dušenými rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Rýže dušená 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 80 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, omyté cukety jemně nastrouháme. Přidáme nasekanou petrželku a vše smícháme.
  2. Nivu rozmačkáme vidličkou, utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži a připravenou cuketovou směs. Vše dobře promícháme.
  3. Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžící noky, vkládáme je do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme, smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Krokety vyjmeme, necháme na teplém místě.
  4. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrnka a dužinu pokrájíme na kostičky a podusíme 4 minuty na zbylém oleji. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř.
  5. Krokety podáváme s podušenými rajčaty.