Rýžové krokety s dušenými rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Rýže dušená |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
80 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, omyté cukety jemně nastrouháme. Přidáme nasekanou petrželku a vše smícháme.
- Nivu rozmačkáme vidličkou, utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži a připravenou cuketovou směs. Vše dobře promícháme.
- Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžící noky, vkládáme je do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme, smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Krokety vyjmeme, necháme na teplém místě.
- Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrnka a dužinu pokrájíme na kostičky a podusíme 4 minuty na zbylém oleji. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř.
- Krokety podáváme s podušenými rajčaty.