Exotické rizoto
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný zázvor a česnek nadrobno nakrájíme a smícháme se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Vložíme omyté, na hranolky nakrájené maso a necháme marinovat 2 hodiny.
- Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody doměkka. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě 3 minuty a scedíme.
- Maso vyjmeme z marinády a po okapání je ze všech stran opečeme na oleji. Vmícháme mrkev s uvařenou rýží a vše osmahneme, osolíme a opepříme.