Exotické rizoto

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Med včelí 1 kávová lžička
Mrkev kořen 500 g
Olej sezamový 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Sůl 2.5 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
Voda pitná 1.5 l
Zázvor celý 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný zázvor a česnek nadrobno nakrájíme a smícháme se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Vložíme omyté, na hranolky nakrájené maso a necháme marinovat 2 hodiny.
  2. Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody doměkka. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě 3 minuty a scedíme.
  3. Maso vyjmeme z marinády a po okapání je ze všech stran opečeme na oleji. Vmícháme mrkev s uvařenou rýží a vše osmahneme, osolíme a opepříme.