Rizoto s hruškami a gorgonzolou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrušky 2 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 400 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 250 g
Vývar slepičí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
  2. V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.
  3. Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.