Rizoto s hruškami a gorgonzolou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hrušky |
2 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
400 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
250 g |
Vývar slepičí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
- V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.
- Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.